16 Twente


Berichten 
Ons rayon 16 bevindt zich gedeeltelijk in het golvende land­schap van Twente. Haar volkslied spreekt over het schone en nijvere Twente. De Twentse grenzen worden gevormd door de Dinkel en de Regge. Dit ook prachtige en rustge­vende vakantiegebied is een bezoek zeker waard. Dat geldt met name nu vakanties in het buitenland momenteel niet meer zo voor de hand liggen. 
Wat onze maandelijkse activiteiten betreft moet ik helaas melden dat die op dit moment helemaal stilliggen. Ook onze vaste locatie heeft haar deuren gesloten. Mocht daar wijzi­ging in komen dan berichten wij u en is dat via www.kveo.nl te raadplegen. Dit jaar vieren wij ook 75 jaar vrijheid. U hebt waarschijnlijk het indrukwekkende programma op De Dam van 4 mei gezien. Daarnaast was er op Omroep Gelderland op 4 mei van 13.30 uur tot 14.30 uur een uitzending vanaf het Ereveld Loenen. In die uitzending was ook ons rayonlid Bert Carper met een waardevolle bijdrage te horen. U kunt dit programma via uitzending gemist ook zien. Eventueel kan dat ook via Google, als u daar intypt: Omroep Gelderland Ereveld Loenen, krijgt u het in beeld. 
In mijn woonplaats Wierden is er een VIER DE VRIJHEID vlag gekomen. Daarop staan symbolen en monumenten, soms aan de hand van getuigenverhalen. Op de vlag staan de kersttrein, het mo­nument van 29 maart 1945, het Lancker-monument, het herin­neringsmonument aan het J.C. van den Bergplein, oorlogsgra­ven op de begraafplaats aan de Appelhofstraat, een vliegtuig met parachutes als verwijzing naar de dropping in Hoge Hexel op 29 september 1945, het Joodse monument aan de Borner­broekseweg in Enter en het wapen van de gemeente Wierden. Een eerbetoon ook aan vele mensen die hun inzet vaak niet hebben overleefd. Velen hebben alles in het werk gesteld om de Duitsers tegen te werken. Zij zagen dat het nationaal-socia­lisme een vreselijke ideologie was. Ten slotte: mocht u niet over internet beschikken, laat het even weten. Dan proberen wij u op een andere manier informatie te sturen. Op verzoek zenden wij u graag onze maandelijkse uitnodi­ging. Daarvoor ontvang ik dan graag uw (e-mail)adres of telefoonnummer. Uw eventuele partner/introducee is al­tijd uiteraard van harte welkom. Voor leden van andere ray­ons geldt hetzelfde, dit betreft ook de leden uit de Euregio, het grensgebied in Duitsland. U kunt mij bereiken via: twente.plv@kveo.nl of via telefoon 0546 57 46 07. 
Henk Dekkers  
Foto's van uit het Rayon

Meer actueel

Het Rayon Bestuur