12 de Kempen

Vanuit het Mededelingenblad 231

Agenda
Elke eerste donderdag van de maand is er een ‘inloopbor­rel-middag’ bij Brasserie ’t Boshuys (op het terrein van Mu­seum Bevrijdende Vleugels) aan de Sonseweg 39 te Best. Deze activiteit is bedoeld voor leden en hun partner en be­gint om 16:00 uur. De eerstvolgende bijeenkomsten zijn op donderdag 4 juli, 1 augustus en 5 september. Elke derde dinsdag van de maand is er voor leden een ‘koffie-plus-ocht­end’, tot nader order bij “’t Boshuys” (in verband met brand in het ‘Joe Mann Paviljoen’, waar overigens binnenkort met de herbouw wordt begonnen!) te Best. De aanvangstijd van deze bijeenkomst is 11:00 uur. De volgende bijeenkomsten zullen plaatsvinden op dinsdag 16 juli, 20 augustus en 17 september. 

Berichten
De weergoden waren ons goed gezind op donderdag 16 mei: droog, een tikje fris, maar verder prima weer voor het begin (in de open lucht) van onze voorjaarsbijeenkomst. Een dertigtal leden van ons rayon had zich verzameld in “De Tinteltuin” in Eersel voor een leerzame en gezellige middag. Het programma begon met een rondleiding in de fraaie en rijke tuin, waarbij één groep zich met name liet voorlichten over eetbare bloemen en de andere over snij­bloemen.


De beide gidsen gaven gretig en kundig antwoord op de vele vragen van onze leden en na ruim een uur verzamelde het gezelschap zich in het gezellige paviljoen voor het vervolg van het programma: een erg originele ‘high tea’ (beter nog ‘afternoon tea’).
Aan de fleurig gedekte tafels werden we na een glaasje bub­bels getrakteerd op een keur aan heerlijke hartige en zoete lekkernijen en een bijzondere selectie van thee-smaken. Bij de verschillende hapjes was waar mogelijk gebruik gemaakt van ingrediënten uit de eigen tuin, zoals eetbare bloemen, en bijzondere, originele recepten. De geanimeerde conver­satie en het genieten van al dat lekkers werd door onder­getekende slechts kort onderbroken voor een uiterst be­knopt overzicht van de resultaten van de laatste algemene ledenvergadering van de KVEO. Voldaan in vele opzichten namen we afscheid van elkaar op een redelijk tijdstip voor de thuisreis en een zinvolle besteding van de avond (halve fi­nale songfestival?). 

Henri Grootveld


Foto's van uit het Rayon

Meer actueel

Het Rayon Bestuur