05 Oost-Veluwe

Vanuit het Mededelingenblad 233

05 OOST-VELUWE

Agenda
Op dinsdag 7 januari 2020 houden wij onze eigenstijl nieuw­jaarsbijeenkomst bij de Koninklijke Luchtmacht in Nieuw Mil­ligen bij het ACOCS. Het programma staat nog niet helemaal vast maar er staat in ieder geval een tweetal rondleidingen gepland, afgesloten met een borrel en een maaltijd aldaar.Er wordt voor u géén busvervoer ingezet dus roepen wij op om maximaal (en gezellig) te carpoolen. Nadere informatie via de mails van de plaatsvervangend RO. De verdere planning voor het jaar 2020 wordt spoedig be­kend gemaakt. 


Berichten
Op 5 november was het weer tijd voor ons jaarlijkse uitje dat ook dit keer was georganiseerd door ons altijd actieve lid Kees Blankestein. Als oud-intendant had hij een ont­vangst met rondleidingen georganiseerd bij het KPU-be­drijf in Soesterberg. Vooraf waren de leden van de maand-borrel al geïnformeerd over dit bijzondere bedrijf dat al de nodige prijzen heeft gewonnen voor de innovatieve wijze waarop duurzaamheid in de aanbestedingsprocedure is opgenomen. De belangstelling voor deze excursie was dan ook groot te noemen. Stipt op tijd vertrok de gehuurde tou­ringcar met achtenveertig leden en introducees vanuit Apeldoorn. 


In zijn welkomstwoord liet de commandant van het KPU-be­drijf, kolonel Jacobs, duidelijk merken hoe trots hij is op zijn eenheid en vooral op zijn gemotiveerde medewerkers. Aan­sluitend werd de groep over drie gidsen verdeeld die de rondleidingen verzorgden. Alle facetten van verstrekking, ruil, onderhoud en inname van alle soorten militaire kleding en uitrusting van alle krijgsmachtdelen passeerden de re­vue. En niet alleen Defensie: ook de douane maakt tegen­woordig gebruik van de know-how en de faciliteiten van dit moderne defensieonderdeel. 


De dames in de groep waren ‘niet weg te slaan’ bij de kle­dingafdeling en de heren bewonderden de mooie collectie ceremoniële sabels en klewangs in de wapenkluis. De oud­gedienden in de groep keken ook enigszins jaloers naar de nieuwste gevechtskleding en vergeleken die met hun oude slobberige gvt-met-visgraatje van vroeger. 


Na terugkeer in de ontvangstruimte bedankte de rayonoffi­cier de gastheer en de rondleiders voor het uitstekende pro­gramma en overhandigde als blijk van waardering en aan­denken aan dit bezoek het mooie KVEO-schildje voor hun collectie die wij onderweg in het bedrijf al hadden opge­merkt. 


Aansluitend vertrok de groep naar de Dumoulinkazerne waar in het sfeervolle Theater de borrel op ons wachtte en daarna een méér dan uitstekende Indische maaltijd. In de gezellige nazit in het Theater en later in de bus werd alvast vooruitge­keken naar het volgende uitstapje: wat zou Kees nu weer voor ons bedenken?
Willem Geense en Anne Schiebaan

Foto's van uit het Rayon

Meer actueel

Het Rayon Bestuur