000 Duitsland

Vanuit Mededelingenblad 224

Berichten
Voor iedereen die niet toevallig in dat dorp woont ligt Oberammergau ver weg. Zo moesten de deelnemers van rayon Duitsland een behoorlijke afstand overbruggen om aan het jaarlijkse treffen aldaar deel te kunnen nemen. De bedoeling van het organiseren van bijeenkomsten op verschillende plaatsen in Duitsland is echter er een minivakantie aan vast te knopen om meer van het woonland te ontdekken. Meer dan 1.600 km rijden voor alleen een glaasje fris met een ex- collega gaat immers wat ver. Deze oplossing werd dan ook door een minderheid gekozen. 

Op zaterdag 1 juli had onze man in Oberammergau,  Kees Bakx, een aantrekkelijk programma voorbereid. Oberammergau, bekend vanwege de NATO school heeft tal van bezienswaardigheden. Zo zijn er in de omgeving de bezittingen van de wat buitenissige maar uiterst productieve Koning Ludwig II, die in het slecht weerprogramma waren opgenomen. Dank zij het tegen de verwachtingen in mooie weer begaven wij ons te voet naar onder meer het Pilatus- huis, de ‘Staatliche Berufsschule für Holzbildhauer’ en het Passionstheater.

In het laatste etablissement werd ons door oud-burge- meester Rolf Zigon die vanaf zijn jeugd actief bij de pas- siespelen betrokken is, een blik achter de schermen gegund. De beroemde Passionsspiele worden in Ober- ammergau al sinds 1634, uit dankbaarheid voor het beëin- digen van de pestepidemie die heerste tot 1633, elke tien jaar opgevoerd en trekken meer  dan  500.000  bezoekers per jaar.

Wie geboren is in Oberammergau of er meer dan twintig jaar woont heeft recht op deelname aan de spelen en de helft van de bevolking maakt daarvan gebruik.
 
Na deze interessante culturele uitstap maakten wij een wan- deling naar het grondstation van de  Laberbergbahn voor een kabeltocht naar het op bijna 1700 meter hoogte gelegen uitzichtpunt met een fascinerende blik op de omgeving. Zie voor de foto het voorblad

Zelfs de contouren van München, op 80 km afstand, waren te zien. Uiteraard deden de fitsten onder ons de tocht te voet, zowel de beklimming als de afdaling. Dat zij daarbij de Kaffee und Kuchen c.q. de strammer Max op het uitzichtpunt misten was daarbij bijzaak.

De dag werd besloten met een voortreffelijk grill-buffet in hotel Böld. Al met al een zeer geslaagde dag met een interessant programma, maar ook met voldoende tijd om oude vriendschappen te onderhouden en nieuwe te sluiten.

Ik dank Kees Bakx voor het initiatief en voor het organiseren van deze dag en de deelnemers, ondanks de grote afstand toch nog 25% van het ledenbestand en hun partners, voor hun enthousiaste deelname.

Roy Meijnderts
 


      Klik hier voor een vergroting op PDF formaat

Foto's van uit het Rayon

Meer actueel

Mededelingen

Meer mededelingen

Het Rayon Bestuur